2012. március 20., kedd

Körömformák otthon és a szalonokban A-tól Z-ig

Sok féle körömformát tudunk készíteni maguknak kedvenc kis reszelőnk segítségével, ám ha szalonba kívánunk menni, akkor a lehetőségek tárháza körülbelül a kétszeresére növekszik. Hogy miért? Mert a műköröm készítő szakemberek folyton újabb és újabb körömformák kitalálásán gondolkodnak, így mára már extrábbnál extrább kinézetű körmökkel is kilibbenhetünk tőlük, még ha csak egy egyszerű francia körmöt is kérünk. Ez a cikk arra hivatott, hogy ábécé sorrendben megmutassa nektek: mik közül válogathattok otthon vagy a szalonba betérve. Felkészültetek? :)

A cápafog kinézetű körmökről nem is olyan rég cikkeztem, ám hogy együtt legyenek, őt is beszúrom a cikkbe. A lényege, hogy egy képzeletbeli cikk-cakk vonal mentén reszeljük meg a szabadszél, így kialakítva a ragadozó fogazatához hasonló körmöket. Vigyázat, harisnya-gyilkos a láthatáron! Bár otthon el tudjuk készíteni, és valószínűleg szalonban nem igen megyünk el azért, hogy ilyen körmökre tegyünk szert, én mégis csak azt mondom, hogy inkább ebben a képben "gyönyörködjünk", minthogy magunknak is ilyet készítsünk, hiszen ha valamibe beleakadnak a kis fogacskák, akkor elmondhatjuk, hogy többet ártott ez a manikűr, mint amennyit "használt".

Kezdjük is a felsorolást egy számomra eléggé furcsa formával, az edge körmökkel, ami fordításban annyit tesz "szél", ám ennél annál érdekesebb. Én személy szerint mindig egy kis háztetőhöz hasonlítom az ilyen körmöket, hiszen szemből nézve egy hasonló alakot láthatunk. A kész körmök széle párhuzamosan indulnak a körömágytól, V alakban végződnek, középen pedig egy kis gerinc fut, ami tartást és biztonságot ad a körömnek. Ezt hétköznapi viseletre egyáltalán nem ajánlom, maximum különleges eseményekre - itt nem érettségire, gyermekszülésre, hanem bálokra, estekre gondolok! :) A képen megahosszú, és azt kell mondjam, rövidebb aakban még nem is találkoztam ilyen alakú körömmel.( nem saját kép )


A legújabb divatforma a hibrid köröm, ami az edge és a stiletto jellemzőinek vegyítéséből született meg. Kinézete hosszú, hegyes és van gerince.Ilyet még sosem készítettem, de talán ez lehet az egyik legbonyolultabb. Felülről nézve stilettot láthatunk, ám oldalról és szemből a gerint miatt edge.nem otthoni / hétköznapi használatra kitalált körömforma, bár igazán nincs is olyan terület, ahol ajánlani tudnám.



Kerek körmökkel is találkozhatunk azok kezén, akik minimális szabadszélt hagynak a körmükön, vagy szép szabályos szabadszélük van és nem szeretnének semmi különlegeset a körmükre. A formára jellemző, hogy széltől szélig egy kerek ívben fut a köröm. A szalonokba is betérnek ilyen körmű vendégek, akik egyszerű lakkozás, gél-lakkozást vagy a saját körmük megerősítését szokták kérni.( saját kép )


A kocka formájuk körmök régen is és ma is nagy divatnak örvendenek, hiszen akár saját körmeinket is képesek vagyunk ilyen formájúra reszelni. Annak érdekében, hogy a csúcsos sarok ne szaggassa ki a harisnyánkat, vagy egyéb "baleset" ne következhessen be, érdemes a csúcsokat picit gömbölydedre reszelni. A hosszal is vigyáznunk kell, hiszen itt is - mint az összes többi körömformánál - a hosszú köröm statikailag jóval kevésbé szerencsés, mint a rövidebb. Azt szoktuk mondani, hogy maximum az eredeti körömlemez hosszának felével legyen maximum egyen hosszúságú a szabadszél, bár már azzal is elég nehéz normális hétköznapi életet élni. ( saját kép )


A mandula formájú / ívű köröm az egyik legkedveltebb forma, hiszen kezünkön - általában - természetes állapotában a köröm így néz ki. Jellemzője, hogy kerekített vége szépen ívesen fut, rövid és hosszú szabadszélű köröm esetén egyaránt szépen mutat, egészséges, ápolt külsőt kölcsönöz a kezeknek. Amire ennél a körömformánál vigyázni kell, azok a stresszpontok. Hajlamosak vagyunk a stresszpontoknál jól túlreszelni a körmöt, aminek következményeképpen oldalt bereped, beszakad a köröm. Én ezt talán olyannak ajánlanám, aki nem szereti a túldíszített, extravagáns körmöket, valamint legfőbb szempontja a természetesség, de persze ez is lehet csillogó, színes, kicsit hosszabb.( saját kép )


A pipe körmök is igazi szalonkörmök. Jellegzetességük, hogy az edge körmökhöz hasonlóan párhuzamosan indulnak, ám oválisan végződnek, nincs gerincük, és az, hogy felülről és oldalról nézve is cső formát láthatunk. Kialakításának köszönhetően egy picike sarka lehet. Ez még egy eléggé szolid kis körömforma is lehet, ha az ember okosan választ hosszúságot neki.( nem saját kép )


Stilettónak hívjuk a nagy és hegyes körmöket, melyeket mi magunk nem tudunk elkészíteni saját körmünkből, hiszen addig vagy 70-szer letörne a körmünk. Egy egy nagyon is extravagáns körömforma, melynek lényege, hogy a körömágytól indulva a szabadszél végéig keskenyedik a köröm, majd pontban végződik. Ez a körömforma annak ajánlott, aki hosszú körömágyi résszel rendelkezik. Igen, létezik körömágyhosszabító technika is, ám ha kis alapkörmű vendég kér extra hosszú stilettót, akkor annak hamar letörés lesz a vége, hiszen nem tud elég stabil lenni az épített köröm. ( saját kép )

 

Remélem nem bánjátok, hogy egy kicsit a műkörmök világába is elkalauzoltalak titeket.. :) Van olyan forma, amit sosem választanátok? Számomra a hibrid és edge körmök a gerinc miatt eléggé természetellenesnek hatnak, így nem szívesen viselném őket. Ti hogy vagytok ezzel?

3 megjegyzés :

  1. Azok nekem se tetszenek, azaz inkább rajtam, mert amúgy szép kis műalkotások. :D Én a kockától nem tudnék megválni, nagyon hozzám nőtt. :)
    By:
    http://sorasbeautydream.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Most találtam a blogodra. :) Az orosz és gótikus mandula kimaradt:) Nekem ezek a nagy kedvenceim, de az edge is jó. Persze extrém, de nagyon kényelmes forma...bár az elkészítése kicsit bonyolult, és időigényes. Ha gondolod, nézz be hozzám :D

    VálaszTörlés
  3. A gótikus mandula szerintem is nagyon szép, magamon viszont a kerek vagy esetleg kicsit hosszabb mandula formájú körmökön kívül semmit nem tudok elviselni. :)
    Üdv, Manka

    VálaszTörlés